Workshop

Kedves Kolléga!
Engedd meg, hogy meghívjalak egy különleges utazásra!

Immáron 13 éve tanítom az angol nyelvet töretlen lelkesedéssel, 11 éve vezetem az általam alapított angol társalgási klubot, hetedik éve pedig egy speciális integráló alapítványi iskolában dolgozom angoltanárként és osztálykísérőként, gyógypedagógiai asszisztens végzettséggel. Ebben a tanévben a végzős osztályomat igyekszem eljuttatni az érettségiig.


Hogy mitől speciális ez az iskola? Kis létszámú osztályaink túlnyomó többsége különleges figyelmet igénylő tanulókból áll. A különféle fejlődési eltérések, tanulási- és magatartásbeli zavarok széles skálájával találkozhatsz nálunk, az autizmus spektrum zavartól a diszlexián át a hiperaktivitásig/figyelemzavarig. A szaktanárok munkáját tapasztalt gyógypedagógusok, pszichológusok, drámapedagógus és pszichiáter segítik.

Az itt szerzett széleskörű tudással és tapasztalattal felvértezve az évek során számtalan egyetemi szakmódszertan órát, workshopot, előadást tartottam már, illetve 2020 óta részt veszek a Tanítsunk Magyarországért mentorképző programban is, ahol egyetemi hallgatókat készítünk fel hátrányos helyzetű gyermekek mentorálására.

Gyógypedagógiai segítőként, tanárként és osztálykísérőként szeretnélek támogatni abban, hogy a tanteremben könnyebben tudj kezelni bármilyen, a tipikustól eltérő fejlődésű és/vagy a nehéz szociális háttérből adódóan komolyabb kihívást jelentő gyermeket. Olyasmit szeretnék adni Neked, amit én magam sem kaptam meg a tanárképzésben.

Ezen az két és félórás, interaktív online workshopon a következőkről fogunk beszélgetni:

 • az SNI és a BTM fogalma
 • hány ilyen gyermek tanul ma a magyar iskolákban
 • a szakértői bizottság munkája és a diagnózis
 • a leggyakoribb pszichés fejlődési és viselkedési zavarok
 • az ADHD, vagyis a figyelemhiányos hiperaktivitás zavar, a diszlexia és diszgráfia, valamint az autizmus spektrum zavar elméleti háttere
 • hasznos szakirodalom bemutatása
 • mit tegyünk a tanteremben – játékos, interaktív kvíz gyakorlati tippekkel, tanácsokkal
 • SNI-kompatibilis tanórák, feladatlapok, dolgozatok és értékelés
 • diákprofilok és valós esetek tanulmányozása
 • gyermekközpontú, alternatív pedagógiai szemlélet – az elfogadás ereje
 • a szaktanári/osztályfőnöki szerep: kommunikáció a gyermekkel és a szülőkkel

A workshop célja, hogy beszélgessünk, segítsük egymást, kapcsolatokat építsünk egymással! Szeretném, ha mindenki megosztaná az élményeit, tapasztalatait és valami olyat vinne el, ami életre szóló s innentől végigkíséri a pedagógiai pályáján.


Feltétlenül itt a helyed, ha: különleges figyelmet igénylő tanulók is vannak az osztályodban, de nem vagy biztos benne, hogyan kéne hozzájuk állni, vagy ha már évek óta foglalkozol velük, mégis szükséged lenne új nézőpontokra, egy kis megerősítésre az utadon.

Várlak nagyon sok szeretettel!

A WORKSHOP INGYENES! Ha tetszett és mégis úgy döntenél, hogy szeretnél támogatni, arra is lesz lehetőség. Ennek részleteit a végén fogom elmondani.

Időpont:
2023. január 5. 17:00-19:30
2023. január 7. 10:00-12:30
2023. január 14. 9:00-12:00

Helyszín: Zoom (a linket a találkozónk előtt küldöm az általad megadott email címre).

Ha további kérdésed van, bármikor írhatsz nekem a Kapcsolat fülre kattintva vagy Facebookon/Messengeren.