A blogról

A Diákcsoda egy oktatásról szóló szakmai és személyes blog, amely A Tüskevár Apródja blog utódja. Azért jött létre, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek világán túl bemutasson általános pedagógiai, módszertani és oktatásügyi cikkeket is egy 21. századi tanár szemén keresztül. A legkülönfélébb műfajokban kapnak helyet írások az oktatásról való elmélkedéstől a szakmai tippeken keresztül a személyes élménybeszámolókig és interjúkig. Az előző blog méltó utódjaként szeretném magammal vinni a kedves olvasót, hogy a szemüvegemen át nyerjen betekintést az oktatás útvesztőjébe, annak minden nehézségével, kihívásával és gyönyörűségével együtt. Lehet, hogy a név elsőre nem azt juttatja eszünkbe, hogy ez egy tanároknak és pedagógusoknak szóló szakmai fórum. Mégis kiválóan tükrözi a hitvallásomat, miszerint az oktatás középpontjában nem más áll, mint a diák, aki ha megkapja tőlünk a kellő figyelmet, akkor csodákra képes. Ez az egyik legfontosabb gondolat, amely minden egyes napon elvezet engem a tanáritól a tanteremig.

A blog két legfőbb célja, hogy inspiráljon és kommunikációt kezdeményezzen.

A szakmai munkásságom folyamatos közvetítésével szeretnék nyíltan képviselni egy általam konstruktívnak vélt pedagógiai szemléletet – az ehhez fűződő sikerekkel és kudarcokkal együtt. Az itt megosztott gondolataimmal, kísérleteimmel, ötleteimmel és élményeimmel szeretném éltetni és előrevinni a modern, haladó szellemű oktatást. Fontos megjegyeznem, hogy a célközönségtől függően olykor angol nyelvű cikkek is megjelennek. Az írások mellett  egy tanároknak szánt hasznos linkek gyűjteménye is megtalálható az oldalon. Hiszem, hogy a minőségi oktatáshoz együttműködésre, csapatmunkára van szükség, így szívesen veszem a visszajelzéseket, hozzászólásokat bármelyik írással kapcsolatban.

Rólam

Váczi Zsombor vagyok, végzettségem szerint angoltanár és a magyar mint idegen nyelv tanára. 2009 óta szenvedélyesen oktatom az angol nyelvet mindenféle korosztálynak. A tanári pályám sok évnyi magántanítással indult, amely a mai napig fontos része az életemnek. 2011-ben megalapítottam a TAKE FIVE – English Language Club nevű angol társalgó klubot. 2016 szeptembere óta a Tüskevár Iskolában dolgozom angoltanárként, 2017 szeptemberétől pedig osztálykísérő is vagyok. Ebben az évben tanítottam életemben először az anyanyelvemet is egy nyelviskolában.

Útkeresés Egerben 2017-ben. A fotót készítette: Boró

A tanárság mellett időnként foglalkozom filmkészítéssel is. Az angol szakkal párhuzamosan elvégeztem a filmelmélet-filmtörténet tanári minort is, és eltöltöttem fél évet a Budapest Film Academy rendező-forgatókönyvíró kurzusán. Gyerekkorom óta dédelgetett álmom, hogy egyszer nagyjátékfilmet forgassak. Szabadidőmben gitározni tanulok egy Cort akusztikus gitáron, de amit ennél is jobban szeretek: emberekkel találkozni és beszélgetni. Ha netán úgy gondolod, hogy szívesebben vitatnál meg egy témát inkább személyesen, bármikor szívesen látlak.