A blogról

A Diákcsoda egy oktatásról szóló szakmai és személyes blog, amely A Tüskevár Apródja blog utódja. Azért jött létre, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek világán túl bemutasson általános pedagógiai, módszertani és oktatásügyi cikkeket is egy 21. századi tanár szemén keresztül. A legkülönfélébb műfajokban kapnak helyet írások az oktatásról való elmélkedéstől a szakmai tippeken keresztül a személyes élménybeszámolókig és interjúkig. Az előző blog méltó utódjaként itt is szeretném magammal vinni a kedves olvasót, hogy a szemüvegemen át nyerjen betekintést az oktatás útvesztőjébe, annak minden nehézségével, kihívásával és gyönyörűségével együtt.

A blog két legfőbb célja, hogy inspiráljon és kommunikációt kezdeményezzen.

A szakmai munkásságom folyamatos közvetítésével szeretnék nyíltan képviselni egy általam konstruktívnak vélt pedagógiai szemléletet – az ehhez fűződő sikerekkel és kudarcokkal együtt. Az írások mellett egy hasznos link-gyűjtemény is megtalálható az oldalon. Hiszem, hogy a minőségi oktatáshoz együttműködésre, csapatmunkára van szükség, így szívesen veszem a visszajelzéseket, hozzászólásokat bármely témával kapcsolatban.

Rólam

Váczi Zsombor vagyok, végzettségem szerint angoltanár, a magyar mint idegen nyelv tanára, valamint gyógypedagógiai segítő. 2009 óta szenvedélyesen oktatom az angol nyelvet mindenféle korosztálynak. A tanári pályám sok évnyi magántanítással indult, amely a mai napig fontos része az életemnek. 2011-ben megalapítottam a TAKE FIVE – English Language Club nevű angol társalgó klubot. 2016 szeptembere óta a Tüskevár Iskolában dolgozom angoltanárként, 2017 szeptemberétől osztálykísérő is vagyok. Ebben az évben tanítottam életemben először az anyanyelvemet is egy nyelviskolában.

A tanárság mellett időnként foglalkozom filmkészítéssel is. Az angol szakkal párhuzamosan elvégeztem a filmelmélet-filmtörténet tanári minort is, és eltöltöttem fél évet a Budapest Film Academy rendező-forgatókönyvíró kurzusán. Gyerekkorom óta dédelgetett álmom, hogy egyszer nagyjátékfilmet forgassak. Szabadidőm egy részét a gitárjaim társaságában töltöm, de amit ennél is jobban szeretek: emberekkel találkozni és beszélgetni. Az iskola mellett rendszeresen visszalátogatok az egyetemre is. Ha netán úgy gondolod, hogy jobb lenne személyesen megvitatni egy témát, bármikor szívesen látlak.